Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 4 mrt 2020 / 13:49 uur

Spaanse politie vindt 752 kilo meth in blokken marmer

De Spaanse politie Guardia Civil heeft een grote drugsbende opgerold, die bezig was om meth te verhandelen. In grote blokken marmer verstopt kwamen de drugs naar Europa.

De Mexicaanse drugsbende had gaten geboord in marmerblokken die 25 ton wogen. Daarmee werden cilindervormige holtes gemaakt, waarin vervolgens de zakken methamfetamine zijn verstopt, zo schrijft The Guardian.

Truc

De truc leek perfect te verlopen, totdat de Spaanse douanebeambten ontdekten dat de papieren van het bedrijf dat de import deed niet op orde waren. Bij het onderzoek dat werd in gesteld werd duidelijk dat het bedrijfje niets meer dan een cover-up was.

De politie zegt zo’n 752 kilo te hebben ingenomen. Een kilo meth heeft een straatwaarde van ongeveer 0,2 miljoen euro. Dat betekent dat de buit ruim 150 miljoen euro waard is.

Wapens

Overigens ging het niet alleen om drugs die verhandeld werd. De politie heeft ook vijf vuurwapens en 150.000 euro gevonden. Daarnaast zijn er nog eens zeven bankrekeningen bevroren en is er beslag gelegd op negentien eigendommen en veertien voertuigen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Spaanse politie vindt 752 kilo meth in blokken marmer
Sluiten