Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 19 mrt 2020
Leestijd: 1 minuut

Oververmoeide ‘coronaminister’ Bruins stapt op

De oververmoeide minister Bruno Bruins (Medische Zorg) stapt op. Bruins, die de strijd tegen het coronavirus coördineerde en al wekenlang lange dagen maakt, zakte woensdag in elkaar tijdens een Kamerdebat.

Minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) neemt voorlopig Bruins’ taken over. Bruins’ ministerie liet eerder op de dag nog weten dat het goed ging met de minister, maar dat hij wel een paar dagen thuis zou werken.

De dokter zou Bruins hebben geadviseerd wat rust te houden. De VVD-bewindsman, wekenlang de spil van het kabinet in de coronacrisis, zakte woensdagavond na een urenlang debat in de Tweede Kamer opeens achter het spreekgestoelte ineen en lag even op de grond.

Te optimistisch

Nadat hij overeind was geholpen en weggeleid, liet hij weten dat het weer goed met hem ging en dat hij hoopte snel weer de strijd aan te binden met de pandemie.

Maar dat blijkt te optimistisch. Bruins heeft de koning zijn ontslag aangeboden en dat is hem ‘op de meest eervolle wijze verleend’, laat het kabinet van de koning weten. „Onder dankbetuiging voor zijn vele en gewichtige diensten."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.