Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 26 mrt 2020 / 19:14 uur

Momenteel liggen er 761 patiënten op de intensive care

Het aantal patiënten met het coronavirus op de intensive care (ic)-afdelingen van Nederlandse ziekenhuizen is opgelopen naar 761. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care (NIVC).

De NIVC meldt dat het aantal beschikbare bedden op de ic’s nu gering is. Maandag werd er nog van voldoende capaciteit gesproken. Het aantal beschikbare plaatsen is van groot belang voor mensen met COVID-19 die er slecht aan toe zijn. Ze worden vaak twee tot drie weken aan de beademing gelegd.

Mede daarom gaat het volgens Diederik Gommers, voorzitter van de NVIC, nu te hard. „Als dit zo doorgaat dan liggen er aanstaande zondag 1100 coronapatiënten op de ic, het RIVM had berekend dat dit op 1 april zo zou zijn."

Uitgebreid naar 1600

De ic-capaciteit is normaal zo’n 1150 bedden. Momenteel wordt dat aantal overal uitgebreid. Minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) liet eerder donderdag weten dat het aantal volgende week uitgebreid wordt naar ongeveer 1600, waarvan tweederde bedoeld is om het toenemende aantal ernstige zieke coronapatiënten te behandelen.

Eerder donderdag werd door het RIVM bekendgemaakt dat het aantal mensen dat in Nederland is overleden aan het coronavirus is opgelopen tot 434.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Momenteel liggen er 761 patiënten op de intensive care
Sluiten