Vincent Smit
Vincent Smit Nieuws 23 mrt 2020 / 15:46 uur

Lionel Richie wil een coronaversie van deze bekende hit

Lionel Richie gaat een ‘coronaversie’ maken van de hit We are the World. Precies 35 jaar nadat het nummer uitkwam is het volgens de zanger nu een mooi moment om een nieuwe versie te maken. 

Het bekende lied is twee keer eerder uitgebracht. De eerste keer was het doel om geld in te zamelen om honger in Afrika te bestrijden. De tweede uitgave van het nummer was tien jaar geleden, toen ging het opgehaalde geld naar Haïti, dat land werd toen ernstig getroffen door aardbevingen.

Beide versies hebben enorme kijkersaantallen op YouTube. Die uit de jaren tachtig staat nu op meer dan 180 miljoen views, die van tien jaar geleden heeft er nog meer: 270 miljoen.

Aan de hit droegen veel bekende zangers en zangeressen hun steentje bij. Zo zijn in de Afrika-versie onder anderen Michael Jackson en Tina Turner te horen. Richie zegt tegen het Amerikaanse magazine People dat het idee voor een nieuwe versie al een tijd door zijn hoofd spookt: „Het heeft betrekking op ons allemaal. We maken het allemaal samen mee.”

Duidelijke boodschap

De Amerikaanse zanger hoopt met een nieuwe versie hoop te kunnen bieden in bange dagen. „Twee weken geleden zeiden we nog dat we niets wilden doen met het jubileum omdat het niet de tijd is om een jubileum te verkopen. Maar de boodschap is zo duidelijk."

Richie wilde in eerste instantie een compleet nieuw nummer schrijven. Maar kwam telkens terug bij de tekst van het bekende nummer. „Elke keer als ik probeerde een andere boodschap te schrijven, schreef ik diezelfde woorden.”

Evers

In Nederland is vorig jaar ook een versie van het nummer uitgegeven. Toen niet voor honger in Afrika, corona of aardbevingen, maar voor het afscheid van radio-dj Edwin Evers.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Lionel Richie wil een coronaversie van deze bekende hit
Sluiten