Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 16 mrt 2020 / 07:59 uur

Lente laat zich deze week kort zien

Goed nieuws voor de mensen met een tuin of balkon: we kunnen de komende dagen genieten van de eerste zonnestralen! Toch nog een lichtpuntje in deze donkere tijden.

De zon laat zich deze week volop zien en de temperaturen worden erg aangenaam, meldt Weeronline. Woensdag kan het in het zuidoosten 19 graden worden. Hoewel collectief het terras op helaas niet kan tot 6 april, kunnen we vooralsnog wel naar buiten. Het liefst natuurlijk wel gewoon in je eigen tuin of balkon in het kader van social distancing.

Korte periode

Het lenteachtige weer is echter van korte duur. Aan het eind van de week draait de wind naar het noordoosten en komt er vrij koude lucht ons land binnen.

Het hoogtepunt van deze lenteachtige periode is op dinsdag en woensdag. De zon schijnt dan volop en slechts enkele stapelwolken of sluierwolken weten het zonlicht te temperen. Woensdag kan het in het zuidoosten lokaal 19 graden worden. Ook elders in het zuiden en oosten is het heel aangenaam met 17 tot 18 graden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Lente laat zich deze week kort zien
Sluiten