Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 16 mrt 2020 / 07:19 uur

Post en pakketten gewoon bezorgd door PostNL

Toch nog een klein lichtpuntje in deze donkere dagen: PostNL blijft post en pakketten gewoon bezorgen. Ook in deze dagen van thuisisolatie en social distancing kunnen we dus gewoon blijven winkelen op afstand.

Het postbedrijf meldt in een verklaring dat er wel een aantal maatregelen worden getroffen om werknemers te beschermen. Het bezorgen van post, pakketten en andere zendingen draagt volgens PostNL bij aan het in stand houden van het maatschappelijke verkeer.

Richtlijnen van overheid

Topvrouw Herna Verhagen van PostNL zegt dat het bedrijf er alles aan doet om de universele postdienst en de bezorging van pakketten en andere zendingen op verantwoorde wijze voort te kunnen zetten. PostNL volgt de richtlijnen van de overheid en houdt contact met de autoriteiten om verdere verspreiding van het virus te voorkomen.

Verruiming bezorgtijden

Consumenten hoeven tot nader order niet meer op een handheld scanner te tekenen voor ontvangst van een pakket of een aangetekende verzending. De bezorger zal dat namens de ontvanger doen door de laatste drie tekens van het nummer van paspoort of rijbewijs te noteren na ontvangst. Verder wordt gewerkt aan de verruiming van de dagelijkse bezorgtijd en andere maatregelen voor postbezorgers. Dat vergemakkelijkt voor hen de opvang van jonge kinderen thuis, aldus PostNL.

Ook eten bezorgen kan

Gisteren werd ook bekend dat het bedrijf Thuisbezorgd gewoon eten blijft bezorgen. Je kunt dus nog steeds je favoriete horecaondernemer steunen door de komende weken af en toe een maaltijd te bestellen. De horeca krijgt dezer dagen een enorme klap doordat ze drie weken omzet mis zullen lopen.

Thuisbezorgd zegt maatregelen bekend te maken om de restaurantsector te ondersteunen. Ook zijn er maatregelen om de veiligheid van bezorgers te vergroten. Het bedrijf kondigde afgelopen vrijdag al aan dat bezorgers met het oog op het coronavirus maaltijden voortaan „contactloos" bij mensen thuis afleveren. De bezorger zal dan aanbellen bij de klant en vervolgens een tas met daarin iemands gerecht bij de deur neerzetten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Post en pakketten gewoon bezorgd door PostNL
Sluiten