Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 16 mrt 2020 / 08:34 uur

Doodstraf voor Japanner die 19 mensen vermoordde

Een Japanse man is maandag ter dood veroordeeld voor de moord op negentien gehandicapte mensen in 2016. Het was een van de ergste massamoorden sinds 1945 in Japan.

De 30-jarige Satoshi Uematsu vermoordde de negen mannen en tien vrouwen in hun slaap met een mes. Hij doodde ze in een zorgcentrum voor mensen met een verstandelijke beperking in een faciliteit in Sgamihara, ten zuidwesten van Tokio.

Euthanasie uit medelijden

De foto’s en filmbeelden van zijn lachende gezicht na zijn aanhouding in 2016 gingen de hele wereld over. In een verhoor vertelde hij de politie geen spijt te hebben. Uematsu handelde uit een verlangen om mensen met ernstige handicaps te ‘redden’. Hij had eerder de politiek benaderd met het voorstel in de wet vast te leggen dat op gehandicapten euthanasie uit medelijden moet worden toegepast.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Doodstraf voor Japanner die 19 mensen vermoordde
Sluiten