Vincent Smit
Vincent Smit Nieuws 12 mrt 2020 / 14:45 uur

Kabinet: Blijf thuis bij verkoudheid

Nederlanders met klachten als neusverkoudheid, hoesten, keelpijn en eventueel ook koorts moeten thuisblijven en contacten mijden. Om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, is dat nodig, zegt minister Bruno Bruins (Medische Zorg) na overleg van het crisisteam van het kabinet.

Het kabinet ziet nog geen aanleiding om scholen te sluiten in verband met de uitbraak van het nieuwe coronavirus. Rutte begrijpt dat leerkrachten zich zorgen maken. Maar sluiting van scholen zou volgens hem maar weinig bijdragen aan de inspanningen om de verspreiding van het virus te beperken, ook omdat kinderen geen belangrijke risicogroep vormen. Hij wijst ook op grote maatschappelijke gevolgen als scholen wel dicht zouden gaan.

Een aantal van de belangrijkste maatregelen:

  • Iedereen in Nederland blijft thuis bij klachten neusverkoudheid, hoesten en/of keelpijn.
  • Evenementen en bijeenkomsten met meer dan honderd personen worden in Nederland afgelast.
  • Mensen in heel Nederland worden opgeroepen zo veel mogelijk thuis te werken. 

De maatregelen gaan per direct in en zijn van kracht tot ten minste 31 maart.

Dit bericht wordt aangevuld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kabinet: Blijf thuis bij verkoudheid
Sluiten