Metro
Metro Nieuws 15 mrt 2020 / 18:39 uur

Horeca eist 5,1 miljard euro om klap coronavirus op te vangen

De Nederlandse horecabranche eist 5,1 miljard euro aan steun van het kabinet om de klap van de gevolgen van het coronavirus op te vangen. Dat schrijft de Koninklijke Horeca Nederland (KHN). 

Zondag maakte minister Bruins van Volksgezondheid bekend dat onder meer de horeca in heel Nederland de deuren tot en met 6 april moet sluiten, om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Steunmaatregelen

Door deze maatregel loopt de horeca in Nederland veel omzet mis. De horecabranche verwacht dat de omzet van 2020 door de virusuitbraak met 50 procent zal dalen. Bovendien komen door de nieuwe overheidsmaatregelen veel horecaondernemers direct in acute liquiditeitsproblemen, want de vaste lasten blijven immers vooralsnog bestaan terwijl de inkomsten volledig wegvallen. Om die klap op te vangen, eist de KHN een pakket aan steunmaatregelen van 5,1 miljard euro van het kabinet.

Eén van deze steunmaatregelen is dat het aanvragen van werktijdverkorting versoepeld moet worden. „Nu wordt nog steeds een direct verband geëist met het coronavirus, waardoor aanvragen van horecaondernemers worden afgewezen, terwijl helder is dat zaken leeg zijn door de uitbraak en de afgekondigde overheidsmaatregelen."

In gesprek

De KHN laat weten alles op alles te zetten om getroffen horecaondernemers (financieel) te ondersteunen en blijft de komende periode het gesprek aangaan met vertegenwoordigers van diverse ministeries, beleidsmakers, leveranciers, de financiële sector en andere branches om tot passende maatregelen voor de horeca te komen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Horeca eist 5,1 miljard euro om klap coronavirus op te vangen
Sluiten