Metro
Metro Nieuws 26 mrt 2020 / 13:02 uur

Corona inspireert straatartiesten, wat zag jij?

Op verschillende plekken in de wereld hebben straatartiesten hun kunstwerken aangepast aan de COVID-19-situatie.

Een aantal kunstwerken zie je hieronder, waaronder eentje uit Amsterdam. Ken jij meer Nederlandse voorbeelden? Stuur ze met foto gerust in op [email protected], dan voegt Metro ze toe.

Het coronavirus heeft talloze mensen over de hele wereld besmet en veroorzaakt paniek en tal van andere problemen. Maar het heeft ook straatartiesten geïnspireerd, die muurschilderingen hebben gemaakt. Zij brengen hulde aan medische hulpverleners en vergroten het bewustzijn over het belang van thuis blijven en paniekaankopen.

Liefde in deze tijd

De Italiaanse stadskunstenaar TvBoy maakte eerder een schilderij in het Spaanse Barcelona, waarin hij de beslissing van Amerika’s president Donald Trump bekritiseerde, toen hij reizen van Europa naar de VS verbood. Hieronder een ander werk, Love in the time of COVID-19.

Corona inspireert straatartiesten, wat zag jij?

Graffitimaster TvBoy verbeeldde ook Uncle Sam, de nationale personificatie van het land, met een masker op met een vlag van de Europese Unie. TvBoy heeft ook een aanbeveling aan de muurschildering toegevoegd: „Ik wil dat je thuisblijft.”

Corona inspireert straatartiesten, wat zag jij?

Amsterdam

Op het Amsterdamse NDSM-terrein is een werk van straatartiest Martin1Smith2 te zien. „Steun onze superhelden”, is de boodschap.

Corona inspireert straatartiesten, wat zag jij?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Corona inspireert straatartiesten, wat zag jij?
Sluiten