Metro
Metro Nieuws 14 mrt 2020 / 16:26 uur

Corendon schrapt alle reizen tot eind deze maand

Mensen die ergens tussen 15 en 31 maart een reis via Corendon hadden geboekt, krijgen zaterdag bericht dat hun vakantie niet doorgaat. De reisorganisatie heeft alles in de komende twee weken geannuleerd vanwege het coronavirus.

Corendon vindt het niet langer verantwoord om vakanties door te laten gaan door de „onvermijdbare en buitengewone omstandigheden." Daarnaast zegt het bedrijf ook klanten tegemoet te willen treden die in de huidige situatie liever thuisblijven dan op vakantie gaan.

De keuze van verschillende landen om de grenzen dicht te gooien ter preventie van de verspreiding van het coronavirus is voor Corendon onderdeel van de reden om hun reizen twee weken op te schorten. Ook denkt de organisatie dat ze ten gevolge van de beperkingen reizigers nu niet de vakantie kunnen bieden die ze voor ogen hadden.

Luchtruim gesloten

Verschillende landen besloten in de afgelopen dagen extra restricties op te leggen met betrekking tot in- en uitreizen. Zo maakte de regering van Marokko zaterdagochtend bekend dat het geen vliegtuigen vanuit Nederland meer toe zou laten en dat er vanuit daar ook niet meer naar Nederland gevlogen wordt. Diezelfde maatregelen gelden ook voor België, Duitsland, Portugal, China, Spanje, Italië, Frankrijk en Algerije. Wanneer het vliegverkeer wordt hervat, is niet bekendgemaakt.

Klanten van Corendon krijgen per e-mail bericht over hun geannuleerde reis. Over het mogelijke annuleren van reizen die gepland staan na 31 maart wordt later een besluit genomen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Corendon schrapt alle reizen tot eind deze maand
Sluiten