Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 24 mrt 2020 / 18:46 uur

André Kuipers geeft les over quarantaine en isolatie

Als er iemand in Nederland is die weet hoe het is om langdurig afgezonderd te zijn dan is het astronaut André Kuipers wel. 

Kuipers bracht in totaal meer dan 200 dagen door in het internationale ruimtestation ISS, een vliegend laboratorium op een hoogte van 400 kilometer. Vlak voor zijn lanceringen zat hij in Kazachstan in quarantaine.

Op donderdag vertelt hij daarover in een speciale presentatie van de Europese ruimtevaartorganisatie ESA. Die wordt vanaf 16.00 uur live gestreamd op onder meer YouTube. Kijkers krijgen tips ‘over wat te doen om deze periode van quarantaine door te komen’.

Online

Behalve André Kuipers doen ook Europese collega-astronauten als Tim Peake, Alexander Gerst en Frank De Winne mee aan het evenement #SpaceConnects us. De Britse tv-presentator en wetenschapper Brian Cox is de gastheer.

Andere gasten zijn actrices Mayim Bialik en Olivia Newton-John. Zij komen online samen om te praten ‘over hoe wij onszelf en onze omgeving kunnen aanpassen aan deze nieuwe situatie’, aldus de ESA. Het publiek kan via Twitter, Instagram en Facebook vragen aan ze stellen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
André Kuipers geeft les over quarantaine en isolatie
Sluiten