Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 17 mrt 2020 / 11:15 uur

Amerikanen bellen 911 omdat het wc-papier op is

De enorme run op wc-papier is niet alleen een Nederlands fenomeen. Ook in de Verenigde Staten was het bilafveeggerei populair met enkele bizarre gevolgen van dien.

Dat blijkt uit een bericht op de Facebook-pagina van Newport Oregon Police Department. „Het is haast niet te geloven dat we dit moeten melden", zo begint het statement. „Maar bel niet met 911 (het Amerikaanse alarmnummer, red.) alleen omdat het wc-papier op is."

„De geschiedenis laat tal van voorbeelden zien van wat je kan gebruiken als je niet je favoriete ultrazachte naar citrusruikende tweelaags wc-papier kan vinden", zo vervolgt de politie. „Zeelui gebruikten oud touw en ankerlijnen gedrenkt in zout water."

Spons op een stok

En daarmee stoppen de voorbeelden niet. „De oude Romeinen gebruikte een spons op een stok. De Maya’s en de Amerikaanse colonisten gebruikte het binnenste van maIskolven, boeren pagina’s uit de Farmers Almanac…"

It’s hard to believe that we even have to post this. Do not call 9-1-1 just because you ran out of toilet paper. You…

Gepostet von Newport Oregon Police Department am Samstag, 14. März 2020

Na een nog langere opsomming volgt de eindconclusie. „Wees vindingrijk. Wees geduldig. Er is een toiletpapiertekort, maar ook dat gaat voorbij. Bel vooral geen 911. We komen geen toiletpapier brengen."

Reageer op artikel:
Amerikanen bellen 911 omdat het wc-papier op is
Sluiten