Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 17 mrt 2020 / 11:44 uur

Hamsterdrukte houdt aan: ‘Tegen de verwachtingen in’

Consumenten blijven met de coronacrisis massaal hamsteren in de supermarkten, laat het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) weten. Volgens een woordvoerder worden gemiddeld supermarkten zeker twee keer vaker bevoorraad dan normaal.

„De rust keert, tegen sommige eerder geuite verwachtingen in, nog niet terug. Dat gaat allicht nog een paar dagen kosten", zegt een CBL-woordvoerder. „Wij zien geen tekenen dat de drukte afneemt of toeneemt."

Vijf keer per dag bevoorraad

De grootste uitdaging voor supermarkten blijft volgens het CBL om de geëxplodeerde verkoop bij te benen qua logistiek. In een normale situatie wordt een gemiddelde supermarkt één à twee keer per dag bevoorraad. Nu is dat vier à vijf keer per dag." Volgens de woordvoerder is er sprake van een verdubbeling van het aantal ritten van de bevoorradingsvrachtwagens.

De voorraden in distributiecentra blijven volgens het CBL toereikend. „Er blijft sprake van een grote run op houdbare producten, zeep, schoonmaakmiddel en paracetamol. Met verse producten moeten mensen ook vaker andere keuzes maken in de supermarkt", aldus de woordvoerder.

Reageer op artikel:
Hamsterdrukte houdt aan: ‘Tegen de verwachtingen in’
Sluiten