Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 9 feb 2020 / 17:39 uur

Vlucht met zes evacués uit Wuhan geland in Eindhoven

Op vliegbasis Eindhoven zijn zondagmiddag vier Nederlanders en twee Chinese familieleden aangekomen met een vlucht uit het Chinese Wuhan. Volgens het ministerie van Buitenlandse zaken zijn ze voor vertrek en na de landing medisch gecontroleerd. 

Ze maakten deel uit van een groep die vanuit de stad waar het coronavirus uitbrak naar Londen is gevlogen. Vervolgens gingen de zes evacués naar Berlijn en van daaruit vlogen ze met een transportvliegtuig van de Koninklijke Luchtmacht naar Eindhoven. Dat meldt de Rijksoverheid.

Quarantaine

Vorige week zondag keerden vijftien Nederlanders en twee Chinese partners terug uit Wuhan vanwege het coronavirus. Zij zijn allemaal ondergebracht op een plek waar ze in afzondering zitten. Gezondheidsdienst GGD monitort de mensen actief.

De Nederlandse evacués en hun familie die zondagmiddag in Eindhoven aankwamen, konden vorige week niet met deze vlucht mee. De reden hiervoor is niet bekend. Maar de groep krijgt, net als hun voorgangers, een gezondheidscheck en gaat twee weken in quarantaine.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vlucht met zes evacués uit Wuhan geland in Eindhoven
Sluiten