Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 12 feb 2020
Leestijd: 1 minuut

‘Uniforme virusvragenlijst voor reizigers naar EU vanwege coronavirus’

Reizigers die van buiten de EU een lidstaat binnenkomen moeten overal dezelfde vragenlijst invullen over waar ze vandaan komen en of ze griepverschijnselen hebben.

Dat stelt de fractie van christendemocraten in het Europees Parlement voor om het risico van de verspreiding van het nieuwe coronavirus in Europa tegen te gaan. Het zou niet alleen om luchtvaartpassagiers moeten gaan, maar alle reizigers die via de buitengrenzen de EU binnenkomen.

Zwakke schakel

„Er is geen reden tot paniek, maar het is belangrijk om een gemeenschappelijke aanpak te hebben en alle data te kunnen checken”, aldus Europarlementariër Esther de Lange (CDA). „De EU-ministers zullen zeggen dat volksgezondheid een nationale zaak is maar de EU is zo sterk als de zwakste schakel. We moeten zorgen dat de regels worden geharmoniseerd want we kunnen ons geen zwakke schakel veroorloven.”

De EU-ministers van Volksgezondheid, onder wie VVD-bewindsman Bruno Bruins, komen donderdag in Brussel bijeen voor een speciale raad over de aanpak van het nieuwe coronavirus.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
‘Uniforme virusvragenlijst voor reizigers naar EU vanwege coronavirus’
Sluiten