Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 12 feb 2020
Leestijd: 1 minuut

Afzender bombrieven eist bitcoins

De verzender van de bombrieven die woensdag ontploften in Kerkrade en Amsterdam had afpersing als motief. Dat bevestigt de politie na berichtgeving door De Telegraaf.

De verzender van de bombrieven heeft een bedrag in bitcoins geëist. Als betaling uitblijft, worden nieuwe brieven met explosieven verstuurd. Om welk bedrag het gaat blijft geheim, omdat bekendmaking het onderzoek kan schaden.

Woensdag ontploften twee bombrieven in Amsterdam en Kerkrade. Een derde verdachte brief wordt onderzocht in Maastricht. De derde brief bleek ongevaarlijk te zijn. De politie meldde rond 14.00 uur op Twitter dat er een computermuis in het pakket zat.

Bij de explosies in Amsterdam en Kerkrade raakte iemand gewond.

ABN-filiaal

Het pand in Maastricht waar een verdachte brief is gevonden, is een bankfiliaal van ABN AMRO. Eerder op de dag ontplofte in Amsterdam een bombrief in een postsorteercentrum van ABN AMRO. In Kerkrade ontplofte een poststuk bij een postsorteerbedrijf van Ricoh.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.