Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 27 feb 2020 / 11:06 uur

Twee jaar cel voor brandstichting kippenschuren

Een eis van twee cel tegen de 27-jarige man uit Hoogezand die in de zomer van 2019 een bestelauto in brand stak. Door zijn actie gingen ook twee kippenschuren in Kiel-Windeweer in vlammen op.

Van de 24 maanden zijn er acht voorwaardelijk. De dader moet een ambulante behandeling ondergaan en heeft een meldplicht. De man is verstandelijk beperkt en heeft diverse stoornissen.

Geheugen

In de nacht van 7 juli 2019 kwamen 100.000 kuikens om bij de brand en liep de financiële schade op tot in de miljoenen. De dader zelf kan zich niks meer van de brand herinneren. Mogelijk liet zijn geheugen hem in de steek door drankgebruik op een schuurfeest de avond ervoor, vertelde hij in de rechtbank.

De dader werd bekend nadat de politie dreigde camerabeelden van het kippenbedrijf openbaar te maken. Op die opname is te zien hoe de man de bestelbus in brand steekt.

De man zegt zelf niet te weten waarom hij de brand heeft gesticht. Volgens het OM was de kans groot dat de man wist dat de brand zou overslaan. De brandstichter heeft vijf maanden in voorarrest gezeten. Zijn advocaat pleit voor een voorwaardelijke straf.

De uitspraak is op 12 maart.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Twee jaar cel voor brandstichting kippenschuren
Sluiten