Metro
Metro Nieuws 27 feb 2020 / 10:01 uur

Vrijwilliger gezocht: midden tussen de raceauto’s tijdens Formule 1

Met je neus bovenop het Formule 1-spektakel op 3 mei in Zandvoort staan? Het kan! Sponsor VolkerWessels is namelijk op zoek naar vrijwilligers.  

Vandaag start het bouwbedrijf VolkerWessels met de sollicitatieprocedure voor een eervol vrijwilligersbaantje als ‘Technical Pitlane Assistant’ tijdens de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix 2020. Mocht je de sollicitatierondes doorkomen, dan werk je drie dagen tussen de Formule 1-teams en -coureurs in de pitstraat op Circuit Zandvoort. Kandidaten maken deel uit van Team VolkerWessels.

Dat betekent dat vrijwilligers met hun neus bovenop de racesessies staan. Maar wat doet die Technical Pitlane Assistant eigenlijk? „Die ondersteunen de teams en zijn de helpende hand waar nodig”, legt woordvoerder van VolkerWessels Ingrid Prins uit. „Een andere belangrijke taak is bijvoorbeeld om de wagens op een veilige manier te manoeuvreren richting de weegschalen in de FIA pitboxen.”

Liefhebbers

Prins vertelt dat dit een vacature is voor echte liefhebbers. „We hebben deze vacature vrijgehouden voor de echte Formule 1-fans. Daarvoor is dit de ultieme job.” De vrijwilligers hebben na hun shift toegang tot het terrein. Op de vraag of sollicitanten nog aan bepaalde eisen moeten voldoen antwoordt Prins: „Een beetje kracht is wel handig om de auto te kunnen duwen. Daarnaast zoeken we iemand die affiniteit heeft met de motorsport. Handigheid en technisch inzicht komt ook van pas.”

De vrijwilliger zit midden in de pitstraat tijdens het evenement. „Dichterbij kom je niet”, zegt Prins. Toegewijd moeten geïnteresseerden wel zijn. „Je werkt van ‘s ochtends tot ‘s avonds. Je moet deze job vooral cool vinden en het niet erg vinden om aan de bak te gaan.”

Team VolkerWessels is een groep van 450 werknemers die zich tijdens de Dutch Grand Prix zullen inzetten als vrijwilliger op het circuit. Medewerkers van het bouwbedrijf konden zich daarvoor inschrijven. Daarnaast is het bouwbedrijf de afgelopen maanden direct betrokken bij de bouw en voorbereiding van het circuit.

Solliciteren op dit bijzondere baantje kan tot 16 maart via www.teamvolkerwessels.nl.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vrijwilliger gezocht: midden tussen de raceauto’s tijdens Formule 1
Sluiten