Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 28 feb 2020
Leestijd: 1 minuut

Opa bekent schuld na val kleindochter op cruiseschip

De man die zijn kleindochter per ongeluk van een cruiseschip liet vallen, heeft de schuld op zich genomen. Hij was in de veronderstelling dat er glas tussen zijn kleindochter en het water zat.

Het meisje van een jaar oud was met haar opa op de elfde verdieping van een cruiseschip toen hij haar in een raam neerzette. De man dacht dat er glas tussen zat, maar dat bleek niet het geval. Het meisje viel naar beneden, een val die haar fataal werd.

Schuld bekend

In eerste instantie klaagden haar ouders de cruisemaatschappij aan voor nalatigheid. De maatschappij zei destijds al dat het de volledige fout van de opa was. Hij is uiteindelijk aangeklaagd door de staat en bekent nu schuld.

Het schip lag op 7 juli 2019, de dag van het voorval, in de haven van Puerto Rico. De hele familie was op vakantie met het schip. Opa maakte daar echter een inschattingsfout. „Ik wilde met haar op het raam kloppen, zoals we altijd deden op de glazen omheining bij de ijshockeywedstrijden van haar broer", verklaart hij.

Kleurenblind

De man zegt kleurenblind te zijn en om die reden het verschil tussen het getinte raam en geen raam niet te hebben gezien, schrijft The Washington Post. Hij wordt sinds oktober vervolgd voor nalatigheid in Puerto Rico. Hij mag de uitspraak in Amerika afwachten. Het is nog onbekend of hij wordt gestraft.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.