Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 23 feb 2020 / 21:26 uur

Oostenrijk houdt Italiaanse trein tegen vanwege coronavirus

De Oostenrijkse autoriteiten hebben zondag een trein uit Italië tegengehouden bij de Brennerpas, omdat er twee Duitse reizigers aan boord waren die mogelijk besmet zijn geraakt met het gevreesde nieuwe coronavirus.

Ze hadden koorts. Dat heeft de nieuwssite Oe24 zondagavond bekendgemaakt.

Waarschuwing

De trein was van Venetië onderweg naar München, maar staat stil aan de Italiaanse kant van de grens en mag voorlopig Tirol niet in. Volgens de Oostenrijkse minister van Binnenlandse Zaken Karl Nehammer hadden de Italiaanse Spoorwegen hun Oostenrijkse collega’s van de spoorwegmaatschappij ÖBB gewaarschuwd voor de koortsige passagiers. Hun coupé is geïsoleerd.

„We hebben contact met de verantwoordelijke autoriteiten en wachten op verdere stappen en instructies”, liet de ÖBB-woordvoerder weten aan Oe24. Regionale treinen tussen Innsbruck en Brenner zouden volgens hem één station eerder stoppen en weer omkeren.

Angst voor infectie

Uit angst voor het infectiegevaar besloot de ÖBB zondagavond ook het andere treinverkeer met het buurland tot nader order stil te leggen. Oostenrijk, maar ook Zwitserland en Duitsland, hadden eerder al laten weten de verontrustende situatie in Italië op de voet te volgen. Covid-19, de ziekte die door dit virus wordt veroorzaakt, heeft in Italië tot dusver drie mensen het leven gekost. Volgens Oe24 zzijn er ook 181 vermoedelijke gevallen in Oostenrijk geweest, die allemaal niet zijn bevestigd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Oostenrijk houdt Italiaanse trein tegen vanwege coronavirus
Sluiten