Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 23 feb 2020

Sloveense komiek raakt ‘gewond’ bij Duncan Laurence-imitatie

Het nationale songfestival van Slovenië begon zaterdag met een opvallend moment. Presentator en komiek Klemen Slakonja coverde Duncan Laurence’ winnende songfestivallied Arcade, tot het plotseling mis leek te gaan.

Net zoals in Tel Aviv bij Duncan kwam er een lichtbal naar beneden maar de Sloveense bal viel uit de lucht en tikte de piano omver. Slakonja leek ook geraakt te worden, stortte ter aarde en kwam even later weer omhoog met een bebloed gezicht. Het optreden werd vervolgens stilgelegd.

Echt of nep?

Voor een deel van de kijkers was het niet duidelijk of het ongeluk echt was of in scène gezet. Dat werd al snel duidelijk toen de presentator later eerst met verband om zijn hoofd opkwam, vervolgens de snee in zijn hoofd weer weg was en weer later stond Slakonja met allerlei andere ‘verwondingen’ op het podium. Hij was dus niet echt gewond geraakt.

Het ‘mislukte’ optreden zie je hieronder:

Lichtbal

Het optreden viel ook songfestivalcommentator Cornald Maas op. Hij dacht direct terug aan de technische problemen met de befaamde lichtbal waar de Nederlandse delegatie vorig jaar mee te maken kreeg in Tel Aviv. „Zo had het kunnen gaan…. #BalGate", schrijft hij op Twitter.

Het is niet de eerste keer dat Slakonja viral gaat. Eerder had hij succes met imitaties van onder meer Vladimir Poetin en Donald Trump.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Sloveense komiek raakt ‘gewond’ bij Duncan Laurence-imitatie
Sluiten