Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 28 feb 2020
Leestijd: 1 minuut

OM: Houd mogelijke bendeleden Taghi vast

Het Openbaar Ministerie heeft er vrijdag bij de rechtbank op aangedrongen alle verdachten in het proces Marengo, omtrent de vermeende liquidatiebende van Ridouan Taghi, in voorarrest te houden.

Het OM deed dat in reactie op verzoeken van advocaten van een aantal verdachten, die vinden dat hun cliënten hun proces in vrijheid moeten kunnen afwachten. Meerdere verdachten zitten al zo’n twee jaar vast.

Megaproces

De rechtbank houdt deze week inleidende zittingen in het megaproces, in de zwaarbewaakte gerechtsbunker in Amsterdam Osdorp. Volgens het OM zijn de verdenkingen te ernstig en de aanwijzingen tegen de diverse verdachten te sterk om hen op vrije voeten te te stellen. Marengo gaat over vijf liquidaties en een aantal pogingen dan wel plannen daartoe.

Reeks moorden

De zaak tegen verondersteld bendeleider Ridouan Taghi, die opdracht zou hebben gegeven voor de reeks moorden, heeft plaats op 6 maart. Hij heeft eerder al laten weten dat hij niet van plan is naar de rechtszaal te komen. Taghi werd in december aangehouden in Dubai. Hij was lange tijd voortvluchtig.

In de zaak Marengo staan, inclusief Taghi, zeventien verdachten terecht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.