Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 29 feb 2020
Leestijd: 1 minuut

Na Tilburg en Amsterdam ook coronageval in Delft

Een vrouw uit Delft is positief getest op het nieuwe coronavirus. De vrouw zit met ziekteverschijnselen in Delft in thuisisolatie, meldt het RIVM. De GGD Haaglanden is een contactonderzoek gestart. Het RIVM kan nog niets zeggen over de leeftijd van de patiënte. Het is het zevende besmettingsgeval in ons land.

De vrouw heeft geen directe link met de eerste besmettingsgevallen, in Amsterdam en in Loon op Zand. Wel is ze vorige week in de Noord-Italiaanse regio Lombardije geweest. De man uit Loon op Zand was daar ook geweest, evenals de vrouw uit Amsterdam. Deze streek lijkt een belangrijke besmettingshaard van het nieuwe coronavirus te zijn. Italië is tot dusver verreweg het meest getroffen land binnen Europa.

Protocollen

De RIVM rolt verder de gebruikelijke protocollen uit. „Contacten van de patiënt worden door de GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst benaderd en moeten twee keer per dag hun temperatuur opnemen. Mochten deze contacten klachten krijgen die passen bij COVID-19, dan worden zij ook in isolatie geplaatst en getest op het nieuwe coronavirus."

„Het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu en de GGD blijven alert op nieuwe besmettingen en passen hetzelfde protocol toe als nieuwe patiënten gevonden worden: isolatie, contactonderzoek en doorlopende monitoring van de patiënt. Door deze maatregelen verkleinen we de kans dat de ziekte zich in Nederland kan verspreiden", aldus het RIVM.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.