Metro
Metro Nieuws 11 feb 2020 / 14:10 uur

Major Bill (104) krijgt tienduizenden valentijnskaartjes

In de categorie liever dan lief: de Amerikaanse veteraan (104) die vorige maand een oproep deed voor valentijnskaartjes, heeft er tienduizenden binnengekregen. 

Major Bill White zat tijdens de Tweede Wereldoorlog bij de Marine en verzamelde daar tientallen medailles. Als pensionado zijn plakboeken zijn nieuwste hobby. En daar kan hij er nu weer een flink aantal van vullen!

‘Fantastisch’

Bill’s wens werd door een van zijn medebewoners van een verzorgingstehuis in het in Californië gelegen Stockton gedeeld en ging daarna de wereld over. Met succes, want inmiddels zouden er al 70.000 kaarten en brieven binnengekomen zijn. Zowel uit Amerika als de rest van de wereld. Een glunderende White zou tussen de kaartjes hebben gezegd het „te fantastisch” te vinden dat er zo massaal aan zijn wens werd voldaan.

Familie van de 104-jarige zou samen met vrijwilligers hebben geholpen om de kilo’s post te verwerken. Tussen de liefdesbrieven, vriendschapskaartjes en kattebelletjes zaten mooie berichten. Zoals schrijver Jane, die Bill vertelde dat haar overleden opa ook vocht in de Tweede Wereldoorlog. „Ik mis hem heel erg. Door u een kaart te sturen, heb ik het gevoel dat ik mijn opa een kaart stuur."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Major Bill (104) krijgt tienduizenden valentijnskaartjes
Sluiten