Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 2 feb 2020 / 12:42 uur

Kick Out Zwarte Piet komt elk kwartaal met acties

Actiegroep Kick Out Zwarte Piet (KOZP) wil meer actie gaan voeren. Volgens voorman Jerry Afriyie zullen de anti-zwartepietenactivisten dit niet meer alleen doen in de aanloop naar Sinterklaas. Er staan vanaf nu elk kwartaal acties op de planning. 

Soms zullen ze worden aangekondigd, maar de acties kunnen ook een verrassing zijn. „Het kan op een blauwe maandag zijn of op gehaktdag, maar alle acties moeten constructief zijn en ons dichter bij ons doel brengen. We gaan onszelf niet in de voet schieten", aldus Afriyie.

Supertrots

Hoe de acties van KOZP eruit gaan zien kan Afriyie nog niet zeggen, maar wel dat het acties zullen zijn „waar Nederland over 50 jaar supertrots op gaat zijn". Doel is om „een eind te maken aan de onrechtvaardigheid die zwarte mensen moeten ondergaan", zegt Afriyie.

Geheime locatie

De plannen zijn zaterdag bedacht door zo’n tachtig activisten op een bijeenkomst in de Willem II-toonzaal in Den Bosch. De locatie was met opzet geheim gehouden. Begin november werd een vergadering van KOZP in Den Haag verstoord door tientallen aanhangers van Zwarte Piet. Die pleegden vernielingen en wilden met vuurwerk het pand binnendringen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kick Out Zwarte Piet komt elk kwartaal met acties
Sluiten