Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 24 feb 2020 / 08:26 uur

Coronavirus eist vierde leven in Italië

Het coronavirus heeft in Italië een vierde leven geëist. Dat meldt de Italiaanse omroep Rai.

Het gaat om een tachtiger die was opgenomen in het ziekenhuis vanwege een niet aan corona gerelateerde ziekte. Ook de drie patiënten die eerder overleden waren bejaard, twee van hen leden al aan andere aandoeningen, wat hen vatbaarder maakte voor de ziekte.

In het noorden van Italië zijn ruim 150 mensen besmet met het virus. Vooral de regio Lombardije is zwaar getroffen. In tien gemeenten in de regio zijn noodmaatregelen van kracht. Scholen en bedrijven moeten daar de deuren sluiten.

Speciale maatregelen

De regering kondigde zondag de speciale maatregelen aan, die verspreiding van het virus moeten voorkomen. „In zones die als hotspots worden gezien, moet speciale toestemming worden verleend voordat mensen mogen komen of gaan", zei de Italiaanse premier Giuseppe Conte op een persconferentie. Volgens hem blijven de maatregelen, die voor zo’n 50.000 mensen in de regio gevolgen hebben, enkele weken van kracht.

Voor mensen die in quarantaine moeten of ziek zijn, zijn er duizenden plekken geregeld. Zo kunnen zij worden opgevangen in legerkazernes of in hotels.

Virus bereikt Bahrein

Het virus is ook voor het eerst vastgesteld in drie landen rond Iran. Namelijk in Bahrein, Koeweit en Afghanistan. In Iran zijn al twaalf mensen omgekomen door het longvirus en zeker 43 mensen zijn besmet.

Zondag sloten buurlanden de grenzen met Iran al, om te voorkomen dat mensen besmet met het coronavirus vanuit Iran zouden vertrekken. Bahrein en Koeweit grenzen niet direct aan Iran, Afghanistan wel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Coronavirus eist vierde leven in Italië
Sluiten