Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 26 feb 2020
Leestijd: 1 minuut

Clooney verrast en bedroefd om kinderen op Nespresso-plantages

George Clooney is geschrokken van het nieuws dat er kinderen werken op plantages waar Nespresso koffiebonen vandaan haalt. De 58-jarige acteur is al jaren het gezicht van het beroemde merk, dat juist adverteert met duurzaam geproduceerde koffie uit landen als Brazilië, Colombia en Costa Rica.

Het documentaireprogramma Dispatches van Channel 4 deed onderzoek naar de werkomstandigheden van koffieboeren op plantages in Guatemala. Uit de reportage bleek dat op een aantal koffieplantages in Guatemala kinderen werkzaam zijn.

Geen aankopen meer

Nespresso zou daarop een onderzoek zijn gestart en voorlopig geen koffie meer uit die gebieden kopen. Het bedrijf is onlangs gestart met een duurzaamheidsprogramma voor koffieboeren.

„We wisten dat het een groot project was toen het zeven jaar geleden begon”, laat Clooney, die ook lid is van de duurzaamheidsadviesraad van Nespresso, volgens Sky News weten. „En eerlijk gezegd was ik verrast en bedroefd om dit verhaal te horen. Het is duidelijk dat er nog werk te doen is.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.