Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 24 feb 2020 / 13:20 uur

Bus uit Italië in Lyon gestopt vanwege mogelijke coronabesmetting

Passagiers die maandag vanuit Milaan met een bus in de Franse stad Lyon aankwamen, mogen niet uitstappen wegens een mogelijke coronabesmetting.

De FlixBus wordt vastgehouden op station Lyon-Perrache nadat de bestuurder in het ziekenhuis was opgenomen met symptomen die lijken op het nieuwe coronavirus. De nieuwssite LyonMag meldde dat de Italiaanse buschauffeur voor tests naar het ziekenhuis moest omdat hij een zware hoest had.

Alle passagiers in beperking gesteld

De FlixBus uit Italië mag niet verder en alle passagiers zijn in beperking gesteld, zegt de regionale gezondheidsdienst. De politie plaatste een veiligheidskoord rond de bus op het station en beval de passagiers aan boord te blijven, aldus een woordvoerster van de afdeling openbare veiligheid van de regio Lyon.

De bus stopte eerder in Turijn en Grenoble voordat hij rond 07.00 uur aankwam op station Lyon Perrache. Er werd geen informatie gegeven over het aantal passagiers in de bus.

Aantal Italiaanse slachtoffers blijft stijgen

Het dodental van het nieuwe coronavirus in Italië staat inmiddels op vijf. Het vijfde slachtoffer is een 88-jarige man uit de regio Lombardije in Noord-Italië. Ook de andere vier slachtoffers waren ouderen, van wie er drie al gezondheidsklachten hadden voordat ze het virus kregen. De autoriteiten meldden maandag ook dat bij inmiddels tweehonderd mensen in Noord-Italië het virus is vastgesteld.

In het getroffen gebied is een aantal dorpen van de buitenwereld afgesloten, om verdere verspreiding te voorkomen. De Italiaanse regering wil met een pakket maatregelen burgers en bedrijven tegemoetkomen. Zo wordt onder meer gedacht aan het uitstellen van het betalen van belasting.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bus uit Italië in Lyon gestopt vanwege mogelijke coronabesmetting
Sluiten