Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 2 jan 2020
Leestijd: 1 minuut

Verzekeraars schatten schade jaarwisseling op 15 miljoen euro

De schade van de jaarwisseling wordt door Het Verbond van Verzekeraars op zeker 15 miljoen euro geschat. Naar verwachting loopt dat bedrag nog op.

Dat komt door brandschade aan bedrijfspanden. Daarvan is de omvang nog niet bekend. Vorig jaar was de eerste schatting van de verzekeraars tussen de 15 en 20 miljoen euro.

Grote branden

„Er zijn tijdens de jaarwisseling helaas ook een aantal grote branden geweest, bijvoorbeeld een bedrijfsbrand in Zoetermeer, een molen in Bovenkarspel en een oud schoolpand in IJsselstein”, zegt Richard Weurding, algemeen directeur van het Verbond van Verzekeraars. „Het is echter nog te vroeg om van dit soort branden een raming van de schade te geven.”

Stichting Salvage, die namens brandverzekeraars eerste hulp bij brand biedt aan verzekerden, telde deze jaarwisseling 55 vuurwerkgerelateerde branden. Dat is iets meer dan vorig jaar.

Niet meer schade dan gebruikelijk

Het verbond spreekt van „een gemiddelde jaarwisseling”. Weurding: „We hebben geen indicaties dat er bijzonder meer schade is dan gebruikelijk, maar wij beperken ons natuurlijk tot materiële schade. Ik betreur het dat er ook deze jaarwisseling weer veel gewonden zijn gevallen. Ik blijf het ook zorgwekkend vinden dat het aantal incidenten jegens hulpverleners weer is toegenomen.”

Volgens het Verbond van Verzekeraars is het niet mogelijk om op regionaal niveau, zoals per gemeente of provincie, een schatting te doen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.