Metro
Metro Nieuws 2 jan 2020 / 14:59 uur

Vrouwen mogelijk veroorzakers brand apenverblijf Krefeld

De Duitse politie verdenkt drie vrouwen ervan de brand in de dierentuin van Krefeld te hebben veroorzaakt. Bij de rampzalige brand in een apenverblijf kwamen tijdens de jaarwisseling ongeveer dertig dieren om het leven. Het verblijf brandde geheel uit. 

Het gaat om een 60-jarige vrouw en twee volwassen dochters, die zich zelf bij de politie meldden. Zij zouden rond de jaarwisseling vijf wenslampionnen hebben laten opstijgen.

Verboden

De autoriteiten gaan ervan uit dat de brand is ontstaan door een dergelijke lampion. Die zou al brandend op het dak van het verblijf terecht zijn gekomen. Het aansteken en laten opstijgen van de wenslampionnen is verboden in Duitsland.

De vrouwen hebben verklaard dat ze dachten dat het was toegestaan bij de jaarwisseling, aldus Duitse media. De vrouwen hadden de lampions via internet aangeschaft. Het bedrijf dat de lampions aanbiedt, is daar inmiddels mee gestopt. Er stonden geen teksten of tekens op de verpakking om duidelijk te maken dat gebruik in Duitsland niet is toegestaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vrouwen mogelijk veroorzakers brand apenverblijf Krefeld
Sluiten