Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 1 jan 2020 / 11:26 uur

Twee tieners opgepakt na dodelijke flatbrand

Na het zien van camerabeelden heeft de politie twee tieners aangehouden.

De politie heeft twee verdachten aangehouden voor de brand in het flatgebouw in Arnhem waarbij vannacht een man van 39 en zijn 4-jarige zoontje zijn omgekomen. Het gaat om twee jongens van 12 en 13 jaar.

De jongens zijn in de flat aangehouden en worden nu verhoord. Ze worden verdacht van het afsteken van vuurwerk en brandstichting met dodelijke afloop, zegt een politiewoordvoerder op NPO Radio1. De politie heeft op camerabeelden gezien dat de brand is ontstaan door vuurwerk.

Door de brand viel de elektriciteit uit en kwam de lift vast te zitten. Het gezin uit Arnhem was op bezoek in de flat aan het Gelderseplein en stond op dat moment in de lift, die vol rook kwam te staan, waarna de slachtoffers buiten bewustzijn raaken. De moeder (36) en dochter (8) liggen zwaargewond in het ziekenhuis.

Een deel van de bewoners van de twaalf verdiepingen tellende flat is geëvacueerd, anderen zitten nog in hun flat. Een noodtrap is aangebracht om hen te kunnen bereiken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Twee tieners opgepakt na dodelijke flatbrand
Sluiten