Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 21 jan 2020 / 18:09 uur

Twee mannen aangehouden bij onderzoek pedofielenvereniging Martijn

In een onderzoek naar de verboden pedofielenvereniging Martijn zijn dinsdag twee mannen aangehouden.

In Hengelo is een 32-jarige man aangehouden vanwege voorbereidingshandelingen voor seksueel misbruik van kinderen. Hij werd aangehouden in het huis van Marthijn U. (47), de voormalige voorzitter van Martijn. Marthijn U. zelf werd niet opgepakt.

In Haarlem is een 75-jarige man opgepakt op verdenking van het bezit van kinderporno. Dat meldt het Openbaar Ministerie.

Bewijsmateriaal

Ze zijn aangehouden in een strafrechtelijk onderzoek naar de mogelijke voortzetting van de verboden pedofielenvereniging. De politie zocht dinsdag op vier woonadressen naar bewijsmateriaal. Het gaat om woningen van verdachten in Hengelo, Arnhem, Haarlem en Lelystad. Bij de doorzoekingen is beslag gelegd op mobiele telefoons, computers en digitale gegevensdragers, zoals usb-sticks. Deze worden de komende tijd onderzocht.

De vereniging Martijn is in 2014 door de Hoge Raad verboden en ontbonden, omdat de leden seksuele relaties tussen volwassen en kinderen verheerlijkten en propageerden. In juni vorig jaar werd aangifte gedaan omdat voormalige bestuurders de vereniging zouden voortzetten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste tips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Twee mannen aangehouden bij onderzoek pedofielenvereniging Martijn
Sluiten