Metro
Metro Nieuws 21 jan 2020 / 17:59 uur

Dierenarts geeft kat euthanasiespuitje in plaats van rabiësvaccin

Een dierenarts uit Texas heeft onlangs een ernstige fout gemaakt. De arts gaf een euthanasiespuitje aan de 8-jarige kat Sophie in plaats van het geplande rabiësvaccin. 

Michelle Olson en haar partner brachten kat Sophie naar de dierenarts in Texas voor een routinecontrole en een rabiësvaccin. Alles leek in orde, totdat het stel ineens door de dierenkliniek werd gebeld met de vraag of zo snel mogelijk wilde komen.

Laatste herinnering

„Het was de dierenarts zelf die belde. ‘Breng Sophie onmiddellijk terug, we hebben haar een euthanasiespuitje gegeven in plaats van een rabiësvaccin’”, vertelt Olsen aan de Amerikaanse nieuwswebsite ABC13. Ze haastten zich naar de dierenarts om hun geliefde kat nog te redden.

„Ik pakte haar meteen uit haar mandje en hield haar vast en praatte tegen haar, want ik wist dat dit het laatste zou zijn dat ze zich zou herinneren”, vertelt ze. „Ik wist toen al dat ze niet meer terug zou komen. Ik wist het gewoon. Ze lag te sterven in mijn armen.”

Excuses

Om Sophie te redden kreeg ze zuurstof en allerlei vloeistoffen toegediend, om zo de dodelijke injectie te laten doorspoelen. Dit mocht helaas niet meer baten. De kat stierf twee dagen later. „Elke keer als ik mijn ogen sluit, zie ik die blik op haar gezicht en ik kan het gewoon niet uit mijn hoofd krijgen", zegt Olson.

De dierenkliniek heeft uitgebreid hun excuses aangeboden. „Dit had nooit mogen gebeuren." Olson hoopt door dit verhaal naar buiten te brengen, baasjes te overtuigen „vragen te stellen aan hun dierenarts zodat dit niet nog eens gebeurt."

For those that missed Sophie’s story on the 6pm news, apologize in advance for the sound but just recorded it from the tv.

Gepostet von Michelle Olson am Donnerstag, 16. Januar 2020

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dierenarts geeft kat euthanasiespuitje in plaats van rabiësvaccin
Sluiten