Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 24 jan 2020
Leestijd: 1 minuut

Tinder introduceert paniekknop

Tinder is momenteel bezig met ontwikkelen van een mogelijkheid om het gebruik van de populaire datingapp nog veiliger te maken voor gebruikers.

De bedoeling is dat indien gebruikers zich onveilig voelen tijdens een date, het mogelijk wordt een paniekknop in te schakelen. Deze knop zal bij gebruik contact opnemen met de politie.

Om dit mogelijk te maken werkt de datingapp nauw samen met Noonlight, een veiligheidsplatform dat locaties van gebruikers volgt.

Beschermen

Gebruikers kunnen sinds 18 januari gebruikmaken van de optie. De bedoeling is dat zij van tevoren aangeven met wie ze op date gaan en waar en wanneer de date gaat plaatsvinden. Volgens CNN kunnen gebruikers zodra zij onraad ruiken de noodmelding in de app inschakelen. Via Noonlight zal vervolgens contact worden opgenomen met de lokale politie.

Naast deze paniekknop komt Tinder ook met andere functies om gebruikers te beschermen. Een voorbeeld hiervan is de fotoverificatie. Deze functie controleert of de persoon op de foto ook daadwerkelijk de persoon is van wie het profiel is.

Vervelende berichten

Ook zal het mogelijk worden om vervelende berichten op te vangen en te verwijderen. Bij het vermoeden van vervelende berichtjes van een specifiek persoon, zal de gebruiker de vraag worden gesteld of ze deze persoon willen melden zodat er maatregelen kunnen worden genomen.

Het is goed mogelijk dat deze maatregelen de discussie rondom privacy weer zullen aanwakkeren. Tinder laat hierop weten geen gevoelige informatie te gebruiken voor andere doeleinden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.