Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 28 jan 2020 / 09:11 uur

Rusland sluit grens met China om coronavirus

Rusland sluit in de oostelijke regio belangrijke grensovergangen met China vanwege het coronavirus. Dat melden de Russische autoriteiten dinsdag.

De grens gaat dicht tot 7 februari. Het besmettelijke virus heeft in China inmiddels aan ruim honderd mensen het leven gekost. Wereldwijd zijn zeker 4000 personen besmet geraakt.

Naast het sluiten van de grens met China neemt Rusland ook maatregelen in Moskou. Het stadsbestuur van de hoofdstad meldt dinsdag „speciale controles" uit te voeren bij onder andere hotels en toeristische trekpleisters. Mocht er een alarmerende melding komen omtrent het virus, dan staan er medische noodteams klaar.

Niet het enige land

Rusland is niet het eerste land dat (een deel van) de grenzen met China sluit om verspreiding van het virus te voorkomen. Eerder deed ook Mongolië dat. Ook andere landen hebben maatregelen genomen. Zo halen bijvoorbeeld meerdere landen hun burgers terug uit de Chinese stad Wuhan, het epicentrum van het virus. Maleisië laat mensen uit die omgeving niet meer toe. Hongkong heeft dinsdag al het openbaar vervoer tot 30 januari platgelegd tussen de stadstaat en het Chinese vasteland. Zo rijden hogesnelheidstreinen niet meer en liggen veerboten tot die tijd aan de ketting.

Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor China inmiddels aangescherpt. Vanaf dinsdag gelden voor heel China veiligheidsrisico’s en niet alleen voor de provincie Hubei. Daarin ligt de miljoenenstad Wuhan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Rusland sluit grens met China om coronavirus
Sluiten