Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 31 jan 2020 / 06:34 uur

Minder Nederlanders verhuizen naar Engeland, meer Britten hierheen

Steeds minder Nederlanders verhuizen vanwege de brexit naar het Verenigd Koninkrijk. Terwijl andersom meer Britten naar Nederland kwamen. Dat meldt het CBS. 

Sinds 2015 neemt het aantal Nederlanders dat naar Groot-Brittannië vertrekt, sterk af. Vorig jaar waren dat er zo’n 2600. Andersom vestigden 6700 Britten zich vorig jaar in Nederland. Dat is 60 procent meer dan in 2015.

Geboorteland

Het aantal Nederlanders dat terugkeerde vanuit het Verenigd Koninkrijk is met zo’n 2300 gevallen iets afgenomen. Er waren wel meer Britten die in Nederland woonden en terugkeerden naar hun geboorteland.

Ook het aantal mensen dat niet in Nederland of in het Verenigd Koninkrijk is geboren en vanuit Groot-Brittannië naar Nederland komt, neemt toe. Buitenlanders met een EU-nationaliteit verhuizen ondanks de brexit nog wel vaker van Nederland naar het Verenigd Koninkrijk dan andersom. Maar dat verschil is sinds 2015 sterk afgenomen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Minder Nederlanders verhuizen naar Engeland, meer Britten hierheen
Sluiten