Erik Jonk
Erik Jonk Nieuws 22 jan 2020
Leestijd: 1 minuut

Meer samenwerking sportaanbieders en scholen bij Koningsspelen

Kinderen in het hele land beleven de achtste Koningsspelen hand in hand.

Dat mag ongetwijfeld letterlijk en spelenderwijs, maar het thema HAND IN HAND van 2020 heeft een serieuze ondertoon. De focus van het jaarlijkse evenement ligt deze keer – 17 april – op het bij elkaar brengen van sportaanbieders en scholen op lokaal niveau. Zij moeten de Koningsspelen vooral samen organiseren.

Dat werd woensdag duidelijk bij de aftrap van de Koningsspelen op basisschool De Sterrenwacht in Hellevoetsluis. Initiatiefnemer en ‘baas’ van het event Richard Krajicek noemt de samenwerking tussen sportaanbieders en scholen ‘een Koningsmatch’.

Meer samenwerking sportaanbieders en scholen bij Koningsspelen

Britt Dekker

Met de ex-toptennisser kreeg een schoolplein vol kinderen hoog bezoek. Maar Krajicek nam ook nog eens een heel gevolg mee, zoals de tv-presentatoren Britt Dekker en Ron Boszhard van Zappsport en een aantal kleine sterren van Kinderen voor Kinderen. Krajicek vindt de Koningsspelen nu eenmaal van groot belang. Woensdag gaf de voormalig Wimbledonwinnaar er op het Sterrenwacht-schoolplein aan waarom: „De Koningsspelen zijn er voor alle kinderen in het primaire onderwijs. Meedoen aan sport, een goed ontbijt en plezier hebben, is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Door op jonge leeftijd al te leren dat het volstrekt vanzelfsprekend is dat iedereen meedoet, willen wij met de Koningsspelen bijdragen aan een gezonde, sportieve en verbonden samenleving.”

Meer samenwerking sportaanbieders en scholen bij Koningsspelen

Caribisch Nederland

Basisschoolleerlingen ontbijten op 17 april samen en zullen vervolgens, al dan niet hand in hand, allerlei actieve dingen doen. Vorig jaar deden zesduizend scholen en in totaal 1,2 miljoen kinderen mee. Ook leerlingen op de eilanden van Caribisch Nederland (Bonaire, Sint-Eustatius en Saba) en Nederlandse scholen in het buitenland mogen meedoen. De Krajicek Foundation, in samenwerking met onder meer de Johan Cruyff Foundation en Jumbo (voor het ontbijt), organiseerde de eerste Koningsspelen in 2013. De dag werd bedacht rond de inhuldiging van koning Willem-Alexander.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.