Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 8 jan 2020
Leestijd: 1 minuut

Harry en Meghan doen stapje terug

Prins Harry en zijn partner Meghan Markle doen een stapje terug binnen de koninklijke familie. Ze willen financieel onafhankelijk worden.

„Na vele maanden van reflectie en discussie hebben we ervoor gekozen om dit jaar een transitie te maken”, schrijft het stel op Instagram. „We willen een nieuwe, progressievere rol binnen deze instelling.”

Spannend

Het stel wil werken aan de financiële afhankelijkheid, maar ondertussen de koningin – Harry’s oma – wel blijven ondersteunen. Harry en Meghan zijn van plan hun tijd tussen Engeland en Noord-Amerika te verdelen. „Deze geografische balans zorgt ervoor dat we onze zoon kunnen opvoeden met een waardering voor de koninklijke tradities waar hij in is geboren. Daarnaast kunnen we onze familie ook de ruimte geven om op het volgende hoofdstuk te focussen.” Daar behoort de lanceren van een nieuwe liefdadigheidsinstelling.

Meer details over de „spannende volgende stap” worden binnenkort bekendgemaakt.

Teleurgesteld

Koningin Elizabeth lijkt het overigens nog niet helemaal eens te zijn met de beslissing van haar kleinzoon. Via een verklaring van Buckingham Palace laat ze doorschemeren dat het gesprek nog niet voorbij is. „De gesprekken met de hertog en hertogin van Sussex zijn nog in een pril stadium”, luidt de verklaring. „We begrijpen hun verlangen voor een andere invulling, maar dit zijn ingewikkelde kwesties die tijd kosten om aan te werken.”

De koningin zou nog niet op de hoogte zijn geweest van de verklaring en het Britse koningshuis zou erg teleurgesteld zijn over de beslissing, laten ingewijden aan de BBC weten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.