Daisy Heyer
Daisy Heyer Nieuws 11 jan 2020 / 13:15 uur

Dubai kampt met enorme wateroverlast door ‘self made’ regen

Vreemde beelden in Dubai: er is extreem veel regen gevallen en dat is iets wat de stad duidelijk niet aan kan. De straten staan vol met water, waardoor het er een chaos is. 

Wie speciaal voor een regenloze vakantie naar Dubai is afgereisd, heeft écht heel erg pech. Door de zware regenval en het feit dat de stad daar totaal niet op ingericht is, staan de wegen onder water en kunnen auto’s maar moeilijk vooruit. Zelfs de autorace 24 Uur van Dubai is gestopt. Het circuit zou namelijk ook onderwater staan.

chaos op de luchthaven

Ook op de luchthaven van Dubai is het chaos. Volgens berichtgeving zouden er vluchten enorm zijn vertraagd en zelfs geannuleerd omdat ook daar een deel onderwater staat.

Grappig genoeg is het Dubai’s ‘eigen schuld’. De regen is namelijk veroorzaakt door menselijk ingrijpen, iets wat ze ook wel cloud seeding noemen. Hierbij worden er vanuit een vliegtuig chemische stoffen op de wolken gestrooid, waardoor er regen ontstaat. Deze vluchten worden uitgevoerd door het KNMI van Dubai. De reden: de groeiende behoefte aan water van Dubai ‘voeden’.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dubai kampt met enorme wateroverlast door ‘self made’ regen
Sluiten