Metro
Metro Nieuws 30 jan 2020 / 08:22 uur

Dronken vrouw rijdt met zes kinderen in auto op snelweg

De politie Lelystad heeft in de nacht van woensdag op donderdag een dronken vrouw van de snelweg gehaald. In haar auto zaten zes jonge kinderen, waarvan de jongste een jaar oud was. 

De vrouw zei op een feestje te zijn geweest. Na een ademtest werd ze meegenomen naar het bureau, waar bleek dat ze ruim vier keer de toegestane hoeveelheid alcohol op had. Met 0.5 promille mag je als ervaren bestuurder de weg nog op. Voor 2 promille zou de vrouw minstens zes glazen alcohol hebben genuttigd.

Hele snelweg nodig

De politie kwam de vrouw op het spoor door een melding van een automobilist die op de A6 reed. „Voor hem reed een auto die de hele snelweg nodig had – beide rijstroken en de vluchtstrook – om in Lelystad te komen", schrijft de politie op Facebook. De melder hield hen op de hoogte van de locatie, waarna de politie de auto bij Lelystad kon controleren.

Het stilzetten van de auto ging overigens ook niet zo makkelijk: „De bestuurster kreeg de auto al hortend en stotend stil.  Ze had hier wel meerdere parkeervakken voor nodig." In de auto bleken meerdere kinderen te zitten.

Het rijbewijs van de vrouw is gevorderd en ze moet binnenkort voor de rechter verschijnen. Ook heeft de politie een zorgmelding gemaakt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dronken vrouw rijdt met zes kinderen in auto op snelweg
Sluiten