Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 30 jan 2020
Leestijd: 1 minuut

Langste Amerikaanse smokkeltunnel ooit ontdekt

Amerikaanse grensbewakers zeggen de langste Amerikaanse grens-smokkeltunnel ooit ontdekt te hebben. Het bouwsel gaat van Mexico naar Amerika en is 1,3 kilometer lang. 

De tunnel begint op een industrieterrein in de Mexicaanse stad Tuijana en eindigt in San Diego, schrijft de Amerikaanse grensbewakingsdienst CBP. Vanuit het centrum van de Mexicaanse stad is het een halfuur rijden naar het centrum van San Diego. De tweede langste tunnel die ooit in Amerika werd gevonden, was nog geen kilometer lang. Die werd in 2014 in San Diego ontdekt.

Langste smokkeltunnel ooit ontdekt in Amerika
Langste smokkeltunnel ooit ontdekt in Amerika / CBP

Finesse

Met 1,70 meter hoog, 60 centimeter breed en zo’n 21 meter onder de oppervlakte zijn kosten nog moeite gespaard voor de tunnel. Hij was zelfs uitgerust met een lift, rails, een luchttoevoersysteem en een afwateringssysteem. Volgens een woordvoerder van de Amerikaanse opsporingsdienst DEA toont „de finesse van deze tunnel de vastberadenheid en de financiële middelen van de Mexicaanse drugskartels".

De tunnel is eind augustus 2019 al ontdekt, maar de CBP brengt het nu pas naar buiten. De ontdekking van de tunnel heeft vooralsnog niet tot arrestaties geleid.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.