Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 13 jan 2020 / 21:44 uur

Boerenactiegroep kondigt nieuwe acties aan

Boerenactieclub Agractie heeft nieuwe acties aangekondigd. Agractie zegt op veertig „opvallende locaties" door heel Nederland agrarische producten te gaan „aanbieden". 

Wat daarmee wordt bedoeld is onduidelijk. Het gaat onder andere om supermarkten en winkelcentra. Die zullen worden „aangekleed met tractoren en spandoeken".

Stikstofbeleid

Wanneer ze zijn, zegt een woordvoerder van Agractie niet. In een geschreven verklaring staat dat de acties op „een datum in het eerste kwartaal van 2020" zullen zijn. Agractie vindt dat veel Nederlandse producten in supermarkten verkocht worden tegen een prijs die niet in verhouding staat tot wat boeren ervoor krijgen.

Meerdere boerenactiegroepen hebben de afgelopen tijd actie gevoerd. Naast hun onvrede over de prijzen die zij voor hun producten krijgen, protesteerden ze ook tegen het stikstofbeleid van de Nederlandse regering. Boeren worden daardoor hard getroffen, stellen ze. De acties leidden tot veel verkeerschaos, omdat boeren massaal met hun tractoren de weg op gingen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Boerenactiegroep kondigt nieuwe acties aan
Sluiten