Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 26 jan 2020 / 20:15 uur

Basketballegende Kobe Bryant (41) overleden

Oud-basketballer Kobe Bryant (41) is om het leven gekomen bij een crash met een helikopter in Calabasas. Het ging om een privétoestel van Bryant.

De vier andere inzittenden overleefden de crash ook niet. De politie van Los Angeles County meldt dat er inderdaad vijf mensen zijn overleden bij een helikoptercrash, waaronder de 41-jarige basketballegende Kobe Bryant.

Nummer 4 op topscoreslijst

Bryant wordt beschouwd als een van de beste basketballers ooit. Hij is de nummer 4 op de topscorerslijst aller tijden van de NBA, met 33.643 punten.

De basketballegende zette in 2016 een punt achter zijn loopbaan. Hij speelde twintig jaar bij Los Angeles Lakers, waarmee hij vijf keer kampioen van de NBA werd.

Sportwereld geschokt

De sportwereld geageerd geschokt op de dood van Bryant. Kort nadat het Amerikaanse medium TMZ als eerste had gemeld dat Bryant was omgekomen bij een helikoptercrash in Californië, kwamen de reacties los. In eerste instantie sprak iedereen de hoop uit dat het nieuws niet waar zou zijn. De autoriteiten bevestigden echter al snel dat Bryant behoorde tot de vijf inzittenden, die allemaal om het leven zijn gekomen.

„Kobe Bryant, je bent een engel", schreef de Amerikaanse voetballer Jozy Altidore (ex-AZ). „RIP, legend. Zo aardig, je had voor iedereen tijd. Het toonbeeld van klasse en hard werken. Een idool. Mijn gebeden zijn voor zijn familie."

Lindsey Vonn, de succesvolle Amerikaanse skiester, schreef: „Ik heb hier geen woorden voor. Hoe kan dit gebeuren? Ik ben er kapot van. RIP Kobe."

Favoriete nummer

Heel wat voetbalclubs betuigden ook al snel hun medeleven. Zo publiceerde AC Milan een foto van Bryant, gehuld in het shirt van de Italiaanse club met daarop zijn favoriete nummer 24. „We hebben geen woorden om te beschrijven hoe geschokt we zijn door de dood van een van de grootste sporters aller tijden, en een fan van de ‘Rossoneri’. Je zal voor altijd gemist worden, Kobe."

Eljero Elia verwees naar de bijnaam van Bryant, Black Mamba. „RIP #blackmamba. Het leven is niet eerlijk." De Spaanse Formule 1-coureur Carlos Sainz schreef: „Een grote legende heeft ons verlaten… Rest in peace, Kobe."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Basketballegende Kobe Bryant (41) overleden
Sluiten