Metro
Metro Nieuws 15 dec 2019 / 11:01 uur

Ruim 40 uur vertraging, maar nu toch akkoord op klimaattop Madrid

Ruim 40 uur na de geplande sluiting van de klimaatconferentie COP 25 in Madrid zijn de deelnemers zondag tot een slotakkoord gekomen, dat maakt de organisatie bekend.

In een slotverklaring, na twee weken onderhandelen, hebben alle staten toegezegd om hun klimaatbeschermingsdoelstellingen voor 2030 volgend jaar „zoveel mogelijk aan te scherpen”.
Doel van de conferentie was om het klimaatakkoord van Parijs uit 2015 te versterken. In dat akkoord spraken de landen af de opwarming van de aarde te beperken tot 2 graden Celsius. De standpunten van de deelnemers lagen in Madrid ver uit elkaar. Het leek dan ook lange tijd onzeker of er een akkoord kon worden bereikt.

Kritiek

De milieubeschermingsorganisaties Greenpeace en Wereld Natuur Fonds hebben forse kritiek op de uitkomst van de conferentie. Ze beschouwen de internationale inspanningen voor meer klimaatbescherming als onvoldoende en spreken van een diepe crisis. „Deze klimaatveranderingsconferentie was een aanval op het hart van het Akkoord van Parijs", vindt een woordvoerder van Greenpeace.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ruim 40 uur vertraging, maar nu toch akkoord op klimaattop Madrid
Sluiten