Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 23 dec 2019
Leestijd: 1 minuut

Meer mensen met de trein naar het buitenland

We maken maar al te graag een tripje naar het buitenland. Dat doen we niet alleen met het vliegtuig of de auto, we pakken daarvoor ook steeds vaker de trein.

Vier miljoen reizigers hebben dit jaar vanuit Nederland de trein genomen naar een bestemming buiten onze landsgrenzen. Dat is een groei van 13 procent, ofwel bijna een half miljoen reizigers, ten opzichte van 2018. Dat meldt NS International.

De internationale treinen naar Brugge en naar vliegveld Brussel ontvingen 22 procent meer reizigers en noteerden daarmee de sterkst groei. Ook Berlijn groeide, met 20 procent. Düsseldorf kon op 15 procent meer reizigers rekenen. Daarmee zijn de Belgische en Duitse steden de populaire reisbestemmingen onder treinreizigers.

Internationale trein in belangstelling

„De internationale trein stond afgelopen jaar volop in de belangstelling", zegt Heike Luiten, directeur NS International. „Steeds meer reizigers weten de trein te vinden als comfortabele een duurzame manier van reizen."

Steden als Bordeaux, Milaan en Barcelona stegen met respectievelijk 61, 56 en 31 procent. Dat noemt de treinmaatschappij opvallend. „In absolute aantallen blijft het met enkele tienduizenden treinreizigers per jaar misschien bescheiden, toch is de groei indrukwekkend."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.