Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 22 dec 2019
Leestijd: 1 minuut

Noodweer in Zuid-Europa eist negen levens

De stormen die Zuid-Europa teisteren hebben inmiddels negen levens geëist. Spanje, Portugal en Frankrijk zetten zich schrap voor meer harde wind en zware regen.

Door de stormen traden rivieren buiten hun oevers, elektriciteitsleidingen gingen kapot, bomen zijn ontworteld en het spoor- en luchtverkeer in de regio raakte verstoord. Meer dan 118.000 huishoudens hebben geen elektriciteit in zuidwest-Frankrijk.

Visser

Twee mensen zijn tot nu toe in Portugal omgekomen en zeven mensen kwamen om het leven in Spanje, het zwaarst getroffen land. Het laatste slachtoffer was een visser in Catalonië die van de rotsen in zee was gewaaid.

De lokale overheid zei dat drie politieagenten en een andere visser moesten worden gered nadat ze probeerden de man te redden in de badplaats Sant Feliu de Guíxols, zo’n 100 kilometer ten noordoosten van Barcelona.

Puin

Onder de andere doden in Spanje zijn een Zuid-Koreaanse vrouw die werd getroffen door puin dat van een gebouw in Madrid waaide en een Nederlandse man die bij zwaar weer voor de Andalusische kust tijdens het windsurfen verdronk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.