Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 30 dec 2019

Lege schappen Hudson’s Bay zorgen voor dichte filialen

Mocht je op de valreep nog even een mooie deal willen scoren in de uitverkoop van Hudson’s Bay, dan vis je achter het net. Vrijwel alle filialen van het warenhuisketen zijn inmiddels gesloten.

Door de uitverkoopactie naar aanleiding van het vertrek uit Nederland waren de winkels nagenoeg leeg. Klanten kunnen alleen nog terecht bij de winkel in de Amsterdamse Kalverpassage en die in winkelcentrum De Barones in Breda. Deze moeten volgens het gerechtshof in Amsterdam ook na 1 januari openblijven.

Uitspraak hof

Hudson’s Bay telde in Nederland vijftien filialen. De onderneming was van plan voor het einde van het jaar alle winkels te sluiten, maar een gerechtelijke uitspraak maakt dat onmogelijk. Niet alleen de verhuurder van het vastgoed, maar ook winkeliers rond de panden in Amsterdam en Breda hebben er groot belang bij dat de warenhuizen openblijven, oordeelde het hof.

Onduidelijke toekomst

Het is nog onduidelijk wat er precies gaat gebeuren met de twee winkels die nog open zijn. Volgens het hof zouden ze in ieder geval respectievelijk tot 31 augustus 2022 en 2021 in bedrijf moeten blijven. Hudson’s Bay Nederland vroeg vervolgens uitstel van betaling aan, omdat de keten als gevolg van dit gerechtelijke besluit en door de bijbehorende dwangsommen niet meer aan zijn betalingsverplichtingen zou kunnen voldoen. Deze surseance is door de rechter goedgekeurd, maar daarna is er geen nieuwe informatie over dit proces meer naar buiten gekomen.

De Canadese warenhuisketen wilde enkele jaren geleden de plek van het failliete V&D in het Nederlandse winkellandschap innemen, maar dat mislukte. De winkels van Hudson’s Bay kampten met lage bezoekersaantallen. De laatste tijd was het vanwege de opheffingsverkoop wel erg druk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Lege schappen Hudson’s Bay zorgen voor dichte filialen
Sluiten