Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 17 dec 2019 / 08:14 uur

Jumbo neemt zeventien HEMA-winkels over in grote steden

In grote steden zal supermarktketen Jumbo zeventien Hema-winkel over gaan nemen. Tevens gaan zes stationszaken van HEMA producten uit het etenswarenaanbod van Jumbo leveren.

HEMA-artikelen komen op hun beurt in de bijna zevenhonderd filialen van Jumbo te liggen, bijvoorbeeld glazen, pannen, drinkbekers en theedoeken.

Enkele jaren

Dit bevestigt HEMA na berichtgeving in het Het Financieele Dagblad en De Telegraaf. Beide bedrijven kondigden in november al aan dat ze zouden gaan samenwerken.

Toen waren alle details nog niet helemaal uitgewerkt. De HEMA-filialen die overgaan naar Jumbo worden omgebouwd tot Jumbo-supermarkt. Het hele proces zal waarschijnlijk enkele jaren in beslag nemen.

Terugdringen schuld

Jumbo wil graag groeien in de grote steden. En in de stadscentra daarvan is het normaal lastig om locaties te vinden, vandaar dat dit een interessante deal is voor de super.

HEMA kan de opbrengst van de panden goed gebruiken bij het terugdringen van zijn omvangrijke schuld. Die drukt al erg lang op de resultaten van het bedrijf. De ketens hebben geen financiële bedragen naar buiten gebracht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Jumbo neemt zeventien HEMA-winkels over in grote steden
Sluiten