Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 27 dec 2019 / 11:11 uur

Dodental vliegtuigcrash in Kazachstan loopt op

Een passagiersvliegtuig van vliegtuigmaatschappij Bek Air is neergestort in Kazachstan vlak na vertrek van de luchthaven van Almaty (Alma-Ata). Daarbij zijn zeker veertien mensen om het leven gekomen.

Het gaat om een toestel van het type Fokker 100. Aan boord waren 93 passagiers en 5 crewleden. Volgens de lokale autoriteiten zijn 22 passagiers, onder wie zes kinderen, ernstig gewond geraakt. Volgens een journalist van persbureau Reuters hing er een dichte mist rond het vliegveld van Almaty.

Eng geluid

Het vliegtuig was onderweg van Almaty naar de Kazachse hoofdstad Nur-Sultan. Het toestel zou direct na vertrek hoogte hebben verloren en boorde zich vervolgens in een gebouw van twee verdiepingen vlak bij de luchthaven. Een van de overlevenden vertelde dat ze voor de crash een ‘verschrikkelijk eng geluid’ hoorde.

De vliegtuigmaatschappij was niet bereikbaar voor commentaar. De autoriteiten doen onderzoek naar de crash. Hangende het onderzoek worden alle types van het neergestorte toestel aan de grond gehouden. De vloot van Bek Air bestaat uit Fokker 100-toestellen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dodental vliegtuigcrash in Kazachstan loopt op
Sluiten